VÍNO

Vína zo statku Hengerics charakterizuje plná chuť s horkastou mandľovou dochuťou. Odzrkadľujú sa v nich kvalitatívne znaky danej odrody, zatiaľ čo príjemné kyselinky zabezpečujú dlhotrvajúci chuťový zážitok. Celý proces výroby vína prebieha výlučne ručne a hlavne bez pridávania kvasníc či cukru, teda chladenou a riadenou fermentáciou.

VELTLÍNSKE ZELENÉ

Je to naša profilová odroda, v súčasnosti ho pestujeme na ploche 1 ha.

Charakteristika vína:
Chuť vína v závislosti od pôdy a polohy nadobúda charakter horkých mandlí, lipového medu alebo korenia.

Gastrokombinácia:
Ľahké lahodné víno nezameniteľnej chuti sa hodí k predjedlám, taveným syrom a ľahším jedlám z hydiny, rýb a teľaciny. Podávame pri teplote 11-13 °C.
Pivnice Hengerics - Veltlínske zelené

CHARDONNAY

Presvedčí vás svojim nevtieravým zamatovo - ovocným buketom a chuťou agátového medu.

Charakteristika vína:
Farba je svetložltá, s typickou ovocnou vôňou po lieskových alebo vlašských orechoch.

Gastrokombinácia:
Je vhodné k morským rybám, mäsovým minútkam a jemným mäkkým syrom. Odporúčame podávať pri teplote 8 až 11 stupňov.
Pivnice Hengerics - Chardonnay

FRANKOVKA MODRÁ

Je tmavá, vonia po škorici a v chuti je dlhá a dostatočne "teplá".

Charakteristika vína:
Elegantné víno rubínovočervenej farby, jemne výraznej arómy a zamatovej chuti s vyšším obsahom trieslovín. Typická je jemná adstringencia (sťahujúca chuť), plnosť a vyrovnaná kyslosť.

Gastrokombinácia:
Toto víno je vhodné podávať k tmavšiemu mäsu, k divine, k hovädziemu mäsu. Výborne sa hodí k plesňovým syrom ako je Niva alebo Gorgonzola. Optimálna teplota podávania Frankovky je 16-18 °C.
Pivnice Hengerics - Frankovka modrá

RIZLING VLAŠSKÝ

Víno miestnej tradície - je obľúbený pre svoju nevtieravú ušľachtilú vôňu a príjemnú skladbu rezkých kyselín

Charakteristika vína:
Víno charakterizuje svieža vôňa lipového medu a lúčnych kvetov, ktorá pripomína horké mandle alebo zelené jablká. Je plné citrusových aróm a v bukete sa objavujú aj príjemné ovocné vône.

Gastrokombinácia:
Odporúčame k studeným predjedlám, k jemným paštétam, k bravčovému na prírodno. Ako mladé víno je vhodné aj k zabíjačkovým špecialitám. Vychutnajte si ho pri teplote 9-11 °C
Pivnice Hengerics - Rizling vlašský